Publicado: 19 de Noviembre de 2018

Creixan els furts, robatoris i estafes contra la gent gran a Catalunya el primer semestre de l'any..

XAVIER PÉREZ NAVARRO  RAC 1
https://www.rac1.cat/info-rac1/20181119/453026478576/furts-robatoris-estafes-gent-gran-catalunya-del...

Els furts, robatoris i estafes contra la gent gran han crescut un 13,6% a Catalunya durant els primers sis mesos d’aquest any. La gran majoria són furts. Segons dades a què ha tingut accés RAC1, a Barcelona, on viu una quarta part de la gent gran del país, l’increment és del 20% respecte del primer semestre de l’any passat.

3.500 denúncies més

Els Mossos d’Esquadra han detectat un increment significatiu d’aquests delictes contra la gent gran durant la primera meitat del 2018. Concretament, han rebut 3.573 denúncies més que el mateix període de l’any passat. Això representa aquest 13,6% més que esmentàvem. L’augment és encara més contundent a Barcelona, on l’increment arriba al 20%. Darrere de Barcelona, hi ha altres poblacions de l’àrea metropolitana, Girona i Tarragona.

Els furts lideren els delictes

Es dona la circumstància que 9 de cada 10 d’aquests delictes són furts. La resta, es reparteixen entre estafes i robatoris. En el sac dels furts hi ha, per exemple, l’engany dels falsos revisors del gas que, amb l’excusa de mirar la caldera, entren al domicili de la víctima i, aprofitant-se que és una persona gran, vulnerable i fràgil, li prenen diners i pertinences sense que se n’adoni ni s’hi resisteixi.

La majoria d’aquestes víctimes són dones. A tot el país, els delictes contra la gent gran representen un 11% del total.

Obra de teatre per conscienciar

Hi ha una iniciativa dels Mossos d’Esquadra al respecte: l’Oficina de Relacions amb la Comunitat del districte de Sant Martí, a Barcelona, han creat una obra de teatre, precisament, per conscienciar la gent gran del risc de patir aquest tipus de delictes. Es representarà al Casino de l’Aliança del Poblenou, el dimarts 27 i el dimecres 28 de novembre, amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Escola d’Actors de Barcelona.