Escríbenos Dónde estamos
Mándanos un mailMándanos un mail
Haz click en:Copiar mailoAbrir mail
Mail copiado
Menu
Teléfonocómo llegar

Detectives Espionaje Jlg Detectives

Publicado: 29 de Abril de 2019

ESPIES GENT QUE CONEIXES A INTERNET? POTSER ETS "STALKER" I NO HO SAPS.

Les xarxes socials són la font d’informació perfecta quan volem saber més coses d’algú.
LUIS MAGALLANES  RAC 1 https://www.rac1.cat/info-rac1/20190426/461596363792/stalker-assetjador-xarxes-socials-espiar.html

Un dia coneixes algú que et genera un cert interès i us intercanvieu els telèfons. Quan us acomiadeu, no pots evitar buscar la persona a les xarxes socials. Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn... Fins i tot en fas una cerca a Google. Qualsevol informació addicional et pot acabar d’ajudar a fer-te una idea de com és: a què es dedica, quines aficions té, què ha estudiat, qui és la seva família, on estiueja... Si d’entrada ho veus així, pot arribar a espantar, però és una pràctica generalitzada. Això és el que se’n diu ser un stalker , que en català es podria traduir com a tafaner .

Les xarxes socials, font de poder dels ‘stalkers’

Les xarxes socials han ajudat a fer que aquesta tendència sigui més habitual del que creiem. Molta gent penja la seva vida a internet, i això facilita aquesta tafaneria. Fotos del dia a dia, amb amics i amb familiars, imatges dels viatges, de festes, de la feina... Qualsevol cosa serveix per conèixer una mica més la persona. Però aquesta pràctica té un costat fosc: hi ha gent que es dedica a assetjar altres persones a les xarxes socials.

La sèrie de Netflix You , basada en la novel·la homònima, reflecteix a la perfecció aquesta mena de stalker. El protagonista de la sèrie, Joe Goldberg, coneix gran part de la vida de Guinevere Beck a través del seu Facebook i Instagram: quan Beck entra a la llibreria on treballa Goldberg i paga amb targeta de crèdit, ell veu el seu nom i és quan comença a espiar-la.

Els ‘stalkers’ més perillosos

Però hi ha un tipus de stalker que portat a l’extrem pot ser molt perillós, un assetjador que no necessàriament ha de tafanejar les teves xarxes socials, sinó que també pot seguir-te i espiar-te pel carrer. Un bon exemple d’aquesta mena d’assetjador el trobem representat a la sèrie Stalker , en què un grup de detectius es dediquen a resoldre casos d’assetjament.


haz clic para copiar mailmail copiado