Escríbenos Dónde estamos
Mándanos un mailMándanos un mail
Haz click en:Copiar mailoAbrir mail
Mail copiado
Menu
Teléfonocómo llegar

Detectives Privados en Tarragona Robos

Publicado: 8 de Enero de 2019

ELS ROBATORIS AMB FORÇA EN CASES PARTICULARS ES VAN DISPARAR L'ANY PASSAT

El 2018 haurà tancat amb 30.000 robatoris a domicilis.
https://www.rac1.cat/programes/el-mon/20190108/454008097366/robatoris-cases-particulars-catalunya-fo...

Els robatoris amb força en cases particulars es van disparar l’any passat. Segons ha pogut saber RAC1, els primers 9 mesos de l’any van créixer un 14%. Interior encara no té les dades definitives i de l’any sencer, però si la tendència es va mantenir l’últim trimestre, el 2018 haurà tancat amb 30.000 robatoris a domicilis.

Aquests robatoris havien caigut lleugerament el 2016 i el 2017. Les estadístiques dels Mossos d’Esquadra parlaven llavors d’unes 26.000 entrades anuals, tant en primeres com en segons residències. L’estiu i el Nadal, èpoques de vacances, són les que més aprofiten els lladres, però n’hi ha tot l’any. La policia ha detectat que les bandes cada cop estan més especialitzades. Per exemple: al setembre van desmantellar dos grups de georgians que actuaven a l’àrea metropolitana; quan actuaven cadascú tenia un rol, arribaven i marxaven per separat del pis que volien robar, la majoria en transport públic i el del botí en taxi. Tot per passar desapercebuts. Incloent-hi el fet que només agafen joies i diners en metàl·lic.

Diferents oients de El món a RAC1 s’han posat en contacte amb el programa per explicar el seu cas. Entre d’altres, el president de l’Associació de Veïns de la urbanització de Pineda de Bages, Vicenç Llorens. Assegura que, des de l’estiu, són víctimes d’una onada de robatoris.

Continua, és un no parar. Sempre n’hi ha hagut algun, ara bé des de finals de juliol que van començar és rara la setmana que no n’hi hagi un o dos a la setmana. També hi ha hagut una colla d’intents frustrats

Vicenç Llorens president de l’Associació de Veïns de la urbanització de Pineda de Bages

Però el Bages no és l’única zona que pateix aquesta onada de robatoris en domicilis. També n’hi ha hagut al Maresme i al Vallès. La Vicky viu a Teià i, en set mesos, li han entrat a robar tres vegades. Dues d’elles, en menys de tres setmanes.

En mig any tres cops. La veritat és que ja no tenim res que ens puguin robar, perquè van a robar joies que siguin d’or i diners en efectiu

Vicky veïna de Teià

L’altre punt calent és al Vallès. El Miquel, que viu a Valldoreix, és una de les nombroses víctimes d’aquesta zona. Li van entrar a robar a l’agost i, al veí del davant, fa unes setmanes.

És una cosa desesperant. A Valldoreix sempre hi ha hagut robatoris però el que passa ara fa agafar por. M’he posat una alarma per estar una mica més tranquil

Miquel veï de Valldoreix

haz clic para copiar mailmail copiado